Menu

Aanmelden iScout 2017

Beste mede-scouts,

De afgelopen jaren hebben we als Scouting Jan Wandelaar meegedaan met de iScout en ook dit jaar doen we weer mee. De iScout wordt dit jaar gehouden op zaterdagavond 4 maart 2017. De locatie waar wij als Scouting Jan Wandelaar groep zullen spelen is wederom de basisschool OBS De Wetering (Wat vroeger de Delta was). We verzamelen daar rond 17:00. Het spel spelen we van 19:00 tot 23:00. Daarna gaan er naar Land’s End om de uitslag af te wachten. Dit is meestal pas na 00:00.

In 2013 zijn we eerste geworden van 146 scouting groepen, en in 2015 zijn we tweede geworden van 258 groepen. En in 2016 zijn we derde geworden met 313 groepen. En nu in 2017 moeten we het opnemen tegen 373 Teams met in totaal 8129 deelnemers.
We hebben dus onze eer hoog te houden en er is weer ruimte voor verbetering vanwege de derde plaats vorig jaar 🙂

Dit jaar is al bekend dat we tegen minimaal 373 andere scouting groepen spelen verdeeld over heel de hele wereld (maar voornamelijk uit Nederland. Als je de iScout niet kent, kan je op http://iscoutgame.com/ lezen wat het allemaal inhoud.

DOE of PC team
De iScout speel je in 2 groepen. We moeten ons verdelen over een PC-team en een Doe-team. Het doe-team verzameld ‘reispunten’ door doe-opdrachten uit te voeren. Het pc-team kan deze ‘reispunten’ vervolgens gebruiken om virtueel over het internet diverse locaties te bezoeken en vragen te beantwoorden. Voor de doe-teams komen enige creativiteit, inlevingsvermogen en aparte outfits erg van pas. Voor het pc-team is een goede beheersing van google een vereiste. Sowieso is het handig dat je de weg kent op internet…

Daarnaast is er altijd plek voor een aantal meedenk mensen bij de ingewikkelde vraagstukken, beetje wiskundig onderlegd, goed opgelet bij de aardrijkskunde lessen of een wandelende encyclopedie zijn.

De iScout is ook op het gebied van nieuwe media erg uitgebreid. Er zullen bv. ook enkele doe opdrachten zijn, waarbij er een video gemaakt moet worden of juist een geluidsopname. De Doe opdrachten zijn dus niet puur het maken van foto’s van het eindresultaat.

Op https://iscoutgame.com/nl/fotoalbum kan je de doe opdrachten en de foto’s van vorige jaren zien.

Opgeven?
Lijkt het je leuk om (weer) mee te doen en ben je 16+ (Wv, Explo, Roverscouts, Stam, staf of bestuur), meld je dan aan onderaan deze pagina.

Er zijn geen kosten aan verbonden en wij regelen het avondeten. In verband met allerlei zaken die geregeld moeten worden, graag zo snel als mogelijk opgeven.

Voor vragen en suggesties kan je altijd bij ons terecht! Stuur dan een email naar iscout@johnniewalkerstam.nl.

Meer info over de iScout is te vinden op http://www.iscoutgame.nl

Aanmelden iScout 2017

Write a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>